Roskilde

2-4 august 2018

Noget Bedre er blandt Roskilde Festivals 7 finalister i årets "Your Donations"

 

Den alternative musikfestival Noget Bedre i Silkeborg er valgt ud af komiteen i Roskilde Festival Charity Society blandt 122 projekter og organisationer, der arbejder med humanitært arbejde, med børn og unge –eller med kultur. Støtten består af et grundbeløb på 25.000 kroner. Beløbet kan blive væsentligt større, når en internetafstemning slutter. Ud fra de afgivne stemmer bliver resten af den samlede pulje på 500.000 kroner fordelt.

- Det er et fantastisk skulderklap til de frivillige hjælpere, musikere og gæster, som igennem tre år har gjort Noget Bedre til en helt særlig festival. Vi er meget glade for, at Roskilde Festivalen anerkender det helt enestående koncept, som Noget Bedre bygger på, siger Christian Nørgård, der er leder af festivalen.

Noget Bedre er ikke en festival, som ønsker at konkurrere med de store, kommercielle festivaler. Den er helt igennem drevet på frivillighed, og de tre dage med musik er gratis for gæster, der har lyst til at få en anderledes musikalsk oplevelse med fortrinsvis lokale bands fra vækstlaget.

 

Penge til at gøre Noget Bedre endnu bedre

 

Festivalen har ikke store, kendte hovednavne, men har tre år i træk samlet både unge og ældre musikelskere i skoven ved Indelukket i Silkeborg. Gæsterne kan købe øl og mad til rimelige priser – og de kan også købe støttearmbånd, som er med til at skabe grundlaget for næste års festival.

- Alle de penge, gæsterne lægger til Noget Bedre, går ubeskåret til næste års festival og til at gøre oplevelsen endnu bedre for gæster, frivillige og musikere. Så jo flere stemmer, vi kan få gennem internetafstemningen den kommende uge, jo flere penge har vi til at gøre Noget Bedre endnu bedre. Vi kan ikke sige, hvordan vi bruger pengene – det afhænger først og fremmest af, hvor stort beløbet bliver, siger Christian Nørgård.

I slutningen af juli 2016 blev Noget Bedre afviklet for tredje gang. Her optrådte i alt 31 navne for i alt godt 2.000 gæster fordelt over tre dage, og musikken spændte fra stille songwriters med akustisk guitar til tung rock med stort anlæg. Langt de fleste musikere kom fra vækstlaget i musiklivet i Silkeborg og omegn, men der var også flere bands, der kom fra andre steder i landet for at være en del af den særlige oplevelse, som Noget Bedre er.

I 2015 fik Noget Bedre Silkeborg Kommunes kulturpris, men ellers modtager festivalen ikke kommunal støtte.