frivillig tilmelding

Frivillig

At være frivillig er noget helt specielt. Noget Bedre har en meget ”simpel” tilgang til det. Musikere, lydfolk, frivillige og bestyrelsen er alle nogen som hjælper med at skabe Noget Bedre, og skal behandles ens.

Det man ”Får ud af” at være med, er benhårdt arbejde, samvær, nærvær og tilstedevær i tredivte. Det gør også at man kommer med i "Noget Bedre Familien" og jo mere man investerer sig selv, jo mere er man med.

Derfor anbefaler vi tit frivillige at tage med hele vejen, sætte hele ugen af og hygge sig med Noget Bedre folket. Men mindre kan selvfølgelig også gøre det. Her i afsnittet kan du læse om de forskellige opgaver der er til Noget Bedre.

 

Pladsens Opbygning

Når pladsen bygges op, er der altid gang i den. Vi bygger gerne vores boder osv. selv. Vi starter tidligt mandag og arbejder igennem til sent onsdag. Vi har selvfølgelig en generel plan, men vi er meget åbne overfor forskellige projekter.

Som frivillig, der hjælper med opbygning, kan man enten komme og selv finde ind, der hvor man nu har lyst til at hjælpe. Eller man kan komme med en idé til festivalen, som man synes kunne være fedt og som man selv vil lave, eventuelt sammen med andre som er med på pladsen.

Gør man det, skal man komme med et budget og en indkøbsliste med hvor man kan få tingene, den præsenterer man for Christian Nørgaard. Alt efter ideens størrelse og art tager han stilling til den eller inddrager bestyrelsen. Og man får på stedet at vide om det er i orden eller ej.

Man skal være opmærksom på at til opbygningen af pladsen er der meget håndværksmæssigt arbejde, og knap så mange ”pudsenusse” ting.

 

Pladsen Under festivallen.

Vi vil selvfølgelig gerne have at pladsen ser godt ud, under hele festivalen. Vi er trætte af at det altid sviner og der ligger ølglas alle vegne på mange andre festivaler. Derfor bruger vi meget tid på at snakke med gæsterne om at de gerne må rydde op efter sig selv. Da det jo heller ikke skal være svært at komme af med affald har vi opstillet mange affaldsspande rundt omkring. De skal selvfølgelig tømmes….

Selv om toiletterne ligger et stykke væk så er der ikke noget mere ulækkert end normale festivaltoiletter. Derfor holder vi gerne opsyn med vores, så de ikke når dertil. Hvis toiletterne ser godt ud, får det faktisk også folk til at ”behandle” dem ordentligt.

Posten med pladsen under festivallen er ikke den mest hårde post. Men kræver at man er til stede og holder øje og altid lige er villig til at give en hånd med, og snakke med vores gæster om oprydning, på den fede måde.

 

Info-teltet

Info-teltet er på mange måde omdrejningspunktet i festivallen. Det er der vi sælger støttearmbånd. Det er der, man kan få informationer om festivalen, om man er musiker, gæst, frivillig, eller hvad som helst.

Det er også der, man kan hæve penge på mobilPay, og der hvor de holder styr på alle funktionerne, har beskeder osv. til de forskellige mennesker på pladsen.

Man skal være meget servicemindet. Vagterne er ikke så fysik hårde og varer gerne 4 timer.

Selvfølgelig skal man være god til det med at håndtere penge.

 

Bar

Vil du stå i bar, så kører de normalt med mindst 4 timers vagter. Du skal selvfølgelig være fyldt 18.

Der er tit knald på, så man skal kunne snakke med folk, slappe af mens man samtidigt får langet noget over disken. Derudover skal man også kunne håndtere penge, give tilbage osv.

Vi sælger forskellige øl, vin, sodavand og vand i baren. Vi ser først og fremmest baren som en service til dem, der ikke selv gider at medbringe drikkevarer (eller dem der løber tør). Vi har besluttet i bestyrelsen at vi ikke vil udvide sortimentet yderligere. Ingen stærk spiritus,

saftevands alkohol (mokai, breezer osv) eller lignende.

 

 

 
 
 
Opbygning (30/7 til 1/8)
Oprydning af pladsen under festivallen
Runner (en man har til at hente og løse ting som opstår)
Nattevagt
Mad
Bar
Oprydning d. 5/8
Infotelt
 
Mandag d. 30/7 (opbygning)
Tirsdag d. 31/7 (Opbygning)
Onsdag d. 1/8 (Opbygning)
Torsdag d. 2/8 (Afvikling)
Fredag d. 3/8 (Afvikling)
Lørdag d. 4/8 (Afvikling)
Søndag d. 5/8 (Oprydning)